Victorem Investments
Menu

Kademeester (Essentgebouw)

Het karakteristieke gebouw aan het Kadeplein 4, waar tot een aantal jaar geleden de gelijknamige energieleverancier gevestigd was, wordt herontwikkeld tot een appartementencomplex met dertig woningen, horeca en ruimte voor zakelijke dienstverleners. Het karakteristieke kantoorgebouw kreeg de toepasselijke projectnaam ‘Kademeester’.

Woningbouw
Het huidige gebouw wordt verbouwd naar 13 woningen en appartementen met horeca aan het Kadeplein. Achter het gebouw wordt de nieuwbouw van 17 woningen en appartementen gerealiseerd. De gebouwen worden in carré gebouwd met een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast hebben alle woningen een eigen terras en worden aangesloten op het warmtenet van DER.

Historie behouden
Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Jacques Hurks (1890-1977) woonde zijn halve leven in Roosendaal. Zijn oeuvre beslaat alleen al in Roosendaal meer dan honderd werken.
Het Essentgebouw is niet aangemerkt als monument maar het is wel karakteristiek en bijzonder. Belangrijke eis bij de aanbesteding was dat het historische karakter van het gebouw behouden blijft. Het gebouw wordt hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit. Een gebouw voor stedelijk georiënteerde bewoners.